Palota PALOTA Környezetvédelmi Kft.
Csongrád Megye Csongrád Megyei Önkormányzat


FŐOLDAL
PALOTA KÖRNYEZET- VÉDELMI KFT. HONLAPJA


 
A Csongrád Megyei Önkörmányzat
tízmillió forinttal támogatott a
Palota Környezetvédelmi Kft. Tanműhely Szentes-i
telephelyet 2010. májusában.

(6600 Szentes, Korsós sor 51.)

 
Támogató Szervezet:
Csongrág Megyei Önkormányzat
6741 Szeged, Rákoczi tér 1.
Csongrád Megye www.csongrad-megye.hu


A támogatás összege:
10.000.000 Ft

Kedvezményezett:
PALOTA Környezetvédelmi Kft.
1151 Budapest, Szántóföld út 4/a.
Palota www.palotakft.hu
Palota Környezetvédelmi Kft. Tanműhely
Szentesi Telephely
(6600 Szentes, Korsós sor 51.)A tanműhelyi és a szakképzési tevékenység rövid bemutatása:

A Tanműhelyben 1976 óta folyik szakképzés. Kezdetben dízelmozdony-szerelő szakmában, évfolyamonként 10-15 fővel segítettük a vasúti szakszolgálatok ( gépészeti és forgalmi üzletág) szakember hiányát.

A 2000/2001-es tanévtől a gazdasági igényeit követően új fémipari szakmák (szerkezetlakatos, hegesztő) oktatását kezdtük meg. A következő tanévben a MÁV Zrt. szakképzési beruházásából sikerült egy minden tekintetben korszerű 10 állásos hegesztő műhelyt létrehozni, amit a Magyar Hegesztéstechnikai és Anyagvizsgálati Egyesülés tanusítvánnyal látott el.

A Palota Környezetvédelmi Kft. 2005. évben pályázatot nyújtott be a MÁV Zrt. szentesi tanműhelyének további üzemeltetésére. A bérbevételt követően 2005/2006 tanévben folytatva a már "kifutó" szakmák (hegesztő, szerkezetlakatos, kötöttpályás motor-és erőátviteli berendezés szerelő) oktatását, illetve a munkaerő-piaci igényekhez igazodva további vasipari hiányszakmák (fémforgácsoló, géplakatos) beindítását kezdtük meg, biztosítva ezzel a térség szakember utánpótlását.

Tanműhelyünket 1998-ban a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara "Kiváló Gyakorlati Képzőhely"- nek minősítette, melyet minden évben megerősített.

A képzőhely 2006-ban és 2008-ban sikeresen pályázott az MPA decentralizált keretének felhasználására, mely lehetővé tette 17 db hegesztőgép (18 millió forint értékű) beszerzését, ezzel biztosítva a magas színvonalú gyakorlati képzést.

Jelenlegi szakképzési tevékenységet, a cégcsoport által fenntartott tanműhely, két szakmával folytatja:

Célunk, hogy a szentesi térségben vasipari tevékenységet végző cégek részére a szakmunkás utánpótlás biztosítva legyen.

A cégvezetőkkel egyeztetve, szakmunkástanulóink "Együttműködési megállapodás" útján kerülnek ki a termelésbe, ezzel pótolva a kvalifikált szakember hiányt.

Végzős tanulók elhelyezkedési esélyeinek és a képzés munkaerő-piaci igényeinek bemutatása:

Végzős tanulóinknak lehetőséget teremtettünk, hogy a térségben található gyártó és szolgáltató vállalatoknál (Fémtechnika Vasipari Kft., Hydroferr Plussz Kft., Ganz Szentes -Acélszerkezetgyártó Kft. Tejszolg Szentes Kft. stb.) végezzenek gyakorlati képzést.

A vállalatok vezetői ismerve gyakorlati tevékenységünk színvonalát, jelezték, hogy tanulóinak lehetőséget adnak hegesztő ill. hegesztő-lakatos munkakör(ök) betöltésére.

A végzett tanulóink megközelítőleg 80 %-a dolgozik Szentes térségében, szakmájában.